Vihdonkin se tapahtui! Mahdottomasta tuli totta! Kegkone saapui taloon! Viiden vuoden taistelu tuulimyllyjä (lue: investontipäätöstä) vastaan on omalta osaltani juuri päättynyt. #eioolehtipuussa #oluttaon

 

KEGKONE

Kegkone on siis tarkemmin sanottuna ravintola-astioiden eli panimokielellä kegien automatisoitu pesu- ja täyttökone sekä viimeisin panimon pitkän linjan investointisuunnitelman mukainen hankinta. Aivan kuten Kekkonen oli pitkän linjan presidenttimme, pitkää valtakautta odotamme myös uudelle tulokkaalle. Joskus vanha raihnainen saa väistyä ja uutta että elinvoimaista tulee tilalle.

Nokian Panimolla on viimeisen viiden vuoden aikana tehty isoja investointeja tuotannon kasvattamiseksi ja tehostamiseksi ympäristöasiat paremmin huomioiden. Työntekoa on haluttu helpottaa ja ennen kaikkea tuotteiden laatua parantaa entisestään. Laitehankinnat ovat tuotteiden kehittämisen ja kasvun kannalta keskeisiä projekteja. Ja tämä aloitettu tie ei varmasti ikinä tule päätökseen.

Panimolle on viimeisten vuosien aikana hankittu lisää käymistankkeja tuotantokapasiteetin kasvattamiseksi, vaihdettu öljypoltin ympäristöystävällisemmäksi ja nestekaasulla toimivaksi, uusittu pesukeskus työturvallisuutta parantamaan, korvattu vanhat kylmälaitteet tehokkaammiksi, rakennettu koekeittämö tuotteiden kehittelyä varten, uusittu koko tölkityslinjasto mm. tuotteiden paremman laadun varmistamiseksi, vaihdettu mäskisiilo syöttöruuveineen sekä hiilidioksidisäiliö isompiin tuotannon kasvaessa. Kaikki nämä ovat vieneet hommaa eteenpäin ja kohti parempaa päivä päivältä. Tähän listaan Kegkone tuo nyt oman panoksensa jatkossa.

Loppuun laitan vielä pari kuvaa vanhasta kegien pesu- ja täyttölaitteesta. Kumman käytöllä hymy itseltäsi irtoaisi, jos pitäisi päivän oluet täytellä? Panimomiehelle Kegkone hetkellisesti tuo hymyn, ainakin rekkamiehen hymyn. Nähty on. Ja leppoisaa hyräilyäkin on kuulunut. Vai ovatkohan vain jo kesälomat mielessä?

Vanha laite

 

Hyvää alkavaa kesää ja tulkaahan kaikki katsomaan Kegkosen synnyttämiä munia kesällä eri oluttapahtumien tiskien taakse.

 

Tunteella ja selällä,

Kegkosen munia

Pelzi 7.5.2018 

 

 

Jaa tämä...
Share on FacebookShare on Google+Pin on PinterestTweet about this on TwitterShare on LinkedIn