(blogi lainattu osoitteesta: https://blyygiblumsteri.blogspot.fi/2017/08/inkivaarijuomaa.html)

 

Muistatko vanhat Enid Blytonin nuorisokirjat, joissa Viisikko joi inkiväärijuomaa ja ratkaisi salaperäisiä mysteerejä? Eväät olivat tärkeitä, kun lähdettiin retkille sumuisille nummille ja myrskyisille merille. Inkiväärijuoma kruunasi onnistuneet seikkailut. 

Minä pieni maalaistyttö en ollut koskaan kuullutkaan eksoottisesta inkiväärijuomasta, saati että olisin tiennyt, miltä se maistuu. 

Reilu vuosi sitten Nokian Panimo toi markkinoille alkoholittoman Sun’n Ginger Beer virvoitusjuoman eli inkiväärijuoman. Yleensä en juo ollenkaan limsoja, mutta tämä juoma koukutti minut täysin. Sopiva hapokkuus, pirteän kuplat ja raikas jälkimaku. Juomassa ei mielestäni ole ikävää esanssimaisuutta, joka monia limsoja vaivaa. Mökkiviikonloppuinamme Ginger Beer kuuluu vakikalustoon, kun retkijuomia pakataan autoon.

Riemuni oli suunnaton, kun satuimme eräänä iltana bongaamaan Nokian Panimon inkiväärijuoman mainosauton. Ihana vaaleansininen kuplavolkkari oli saanut Ginger Beerin logot kylkeensä. Olin täysin myyty, kun tämä nuoruuteni kesäauto kurnutti vienosti Stadin kesäillassa.

Jos et ole koskaan päässyt kurkkaamaan kuplaa lähemmin, niin tässä on sinulle ihmeteltävää. Moottori pörisee pienessä takaluukussa. Edessä on tilaa matkatavaroille.

Nokian Panimon toimitusjohtajan Matti Heikkilän kanssa skoolasimme kauniin kesäillan kunniaksi inkiväärijuomat kuplavolkkarin hyristessä vieressä. Vaikka Matti taitaa olla enemmän olutmiehiä, niin hyvin se tarina luisti inkiväärijuomankin äärellä. Kiitos Matti juomatarjoiluista! 

Pitää varmaan jonain mökkiviikonloppuna kaivaa komerosta vanhat Viisikko-kirjat ja antautua sumuisten nummien polkujen vietäväksi, inkiväärijuoman äärellä tietenkin.

Blyygi Blumsteri, 21.8.2017.

Jaa tämä...
Share on FacebookShare on Google+Pin on PinterestTweet about this on TwitterShare on LinkedIn